You are here:--Maksud Status Permohonan BRIM Dalam Proses Dan Ditangguhkan

Maksud Status Permohonan BRIM Dalam Proses Dan Ditangguhkan

Tahniah kepada rakyat Malaysia yang telah lulus permohonan BR1M. Berikut soalan lazim bagi pemohonan yang status permohonan masih dalam proses dan ditangguhkan.

Apakah yang dimaksudkan dengan status PERMOHONAN DALAM PROSES?
PERMOHONAN DALAM PROSES ialah permohonan tuan sedang dalam tindakan proses semakan dan verifikasi kelayakan.

Apakah yang dimaksudkan dengan status PERMOHONAN DITANGGUHKAN?
PERMOHONAN DITANGGUHKAN ialah permohonan yang belum didaftarkan bagi BR1M 2018 kerana tuan tidak mengemas kini maklumat BR1M dari BR1M 2015 hingga BR1M 2017. Surat makluman akan dikeluarkan agar tuan mengemas kini maklumat permohonan dengan menggunakan Borang Rayuan / Kemas Kini BR1M 2018 (BK-07) di LHDNM dalam tempoh rayuan BR1M 2018 bermula 02 April sehingga 31 Mei 2018.

Kegagalan tuan untuk membuat permohonan BR1M 2018 akan menyebabkan permohonan TIDAK LAYAK.

Semak Keputusan Permohoan Anda Melalui Aplikasi Mobile Disini

2018-02-23T06:35:23+00:00 February 23rd, 2018|Categories: Info|30 Comments

30 Comments

  1. Elta Christie anak Gubal February 23, 2018 at 1:05 pm - Reply

    Knpa sya pnya br1m msih dlm proses Dan tarikh update diterima pun xda dismpn..mka sya sdh update

    • mohd sharizal mohd sidek March 7, 2018 at 2:29 pm - Reply

      yes true right,.. mengapa masih lambat diproses..

  2. Mohd nasrief February 26, 2018 at 2:02 pm - Reply

    Blum dpt

  3. Mohd nasrief February 26, 2018 at 2:05 pm - Reply

    Try

  4. Mohd syafiq February 26, 2018 at 2:35 pm - Reply

    Sya pnya pon sme msih dlm proses….

  5. Is mail February 26, 2018 at 4:37 pm - Reply

    Saya punya dlm proses hug a

  6. Muhammad Afiq bin Zainal Abidin February 26, 2018 at 9:28 pm - Reply

    Bila boleh dapat BR1M yg statusnya dalam proses.

  7. hairina helmi February 27, 2018 at 3:11 am - Reply

    brim sy pembyarn msih dlm proses

    • Leong YI Sien March 1, 2018 at 11:15 am - Reply

      Leong Yi Sien ada lulus ke ?

  8. Natasha nadia February 28, 2018 at 1:33 am - Reply

    Sya lulus x

  9. rol February 28, 2018 at 3:28 pm - Reply

    buto la! br buat tahun lepas dapat,.tahun ni xdapat..lancau lah nabij babi kencing rakyat kuat

  10. rol February 28, 2018 at 3:30 pm - Reply

    pandailah ko nk auta rakyat kimak

  11. Lim Chong sing February 28, 2018 at 4:33 pm - Reply

    check my account on 28/2/2018.belum masuk.bila masuk.

    • Lim Chong Sing March 2, 2018 at 12:52 pm - Reply

      Check this morning.still no payment.

  12. Mohd shah February 28, 2018 at 5:55 pm - Reply

    dalam proses.. brpa lma nk tggu.. #AKUDIPERBODHKAN

  13. vavi March 1, 2018 at 4:26 pm - Reply

    kepala buto la 2 tahun beturut dapat tahun 2018 dalam proses…
    politik lebih ke atau kerajaan takde duit..puihhh vaviii tol

  14. vavi March 1, 2018 at 4:28 pm - Reply

    jangan janji tinggal janji.
    semua rakyat malaysia tk mampu,
    ape nak bekira sangat
    dapat balik juga duit tu…
    400 – 300 – 450 beli ikan ayam timun kepala ikan
    berak jugak nanti..duit dapat balik pada kerajaan
    dunia ni pinjam sekejap je

  15. jieha March 2, 2018 at 12:22 pm - Reply

    kenapa brim saya masih dalam proses ya? saya punya gaji bawah 2k. dan masih bujang. kenapa ya? balas please

  16. Siti March 2, 2018 at 1:58 pm - Reply

    Sy pnye pn dlm proses..cm ne nk tw bila dpt duit nye yg status dalam proses ni..layak ke xlayak sbnarnye..cuba bgtaw lbih dtail lagi..xad la org asyik duk tgok acc je tiap2 ari msuk ke idak..

  17. Nanthiny March 3, 2018 at 9:53 am - Reply

    Brim sy lulus tapi knp blm masuk lgi

  18. Brim babk March 3, 2018 at 1:03 pm - Reply

    Babi ko aku dh kmaskini knpa dlm proses..

  19. azliza adham March 4, 2018 at 3:39 am - Reply

    brim sye dlm proses lgi ker

  20. Dan March 4, 2018 at 6:03 pm - Reply

    Brim dh brtahun2….dlaksanakn..kna masih ada masalah lg……nk kata tk update,tapi semuanya dh update……awat buat mcm tu…..kesian laaa kat depa….

  21. Wan March 5, 2018 at 10:26 am - Reply

    Aduyai….knp x masuk2 lg brim ???.
    Org lain dh habis guna dh…nak hidup roadtack ni.

  22. Ani March 5, 2018 at 11:23 am - Reply

    I dh update siap pegi pejabat hasil dlm negeri lagi,..tk kan masih dlm proses lagi,.dh la susah ibu tunggal lagi byk commitment paham la sikit,..jgn bgi byk alasan,…kata nk bantu rakyat susah,…bgibb

  23. Chong kah kien March 5, 2018 at 12:57 pm - Reply

    Kenapa belum dapat lagi

  24. mohd zoher bin abdul halim March 7, 2018 at 3:12 pm - Reply

    Kenapa saya punya dalam proses….sedangkan tiap2 tahun lepas mudah saje….kemaskini pun sudah tahun lepas…insan yang kecewa dan memerlukan……

  25. mohd zoher bin abdul halim March 7, 2018 at 3:34 pm - Reply

    Kenapa saya punya dlm proses…sedngkn tip2 thn lps mudah saje…kemaskini pun sudah tahun lps…tolng prceptkn…insan yg kecewa dn sngt memrlukn dngn segera…..

  26. Rohaizat bin md saad March 20, 2018 at 2:54 pm - Reply

    Saya PON dlm proses knpa!?

  27. ismail bin mohd jamil April 1, 2018 at 12:14 pm - Reply

    saya juga tertangguh.. kenapa?

Leave A Comment